Máte povědomí o významných a zajímavých dnech během celého roku? Znáte úplně všechny? Víte, že včera byl Den komplimentů? Tématu komplimenty bude věnován tento článek zde na informačním webu o módě v kategorii Blog, protože je to téma přínosné pro podporu duševního zdraví a radosti ze života, což nyní v době, stále přetrvávající pandemie koronaviru je na místě.

Den komplimentů

Den komplimentů

Nejzajímavější kompliment

Jakýkoliv kompliment neboli pochvala vždy potěší, ať se dotýká schopností, vlastností nebo také věcí, které máme u sebe či na sobě apod.

Jsem známá tím, že se ráda s lidmi všeobecně bez rozdílu dělím o zážitky, kladné pocity a hlavně radost, protože šířit, dříve bych řekla pozitivní energii, mě těší, ale v době pandemie koronaviru bohužel slovo pozitivní nabývá spíše opačného neboli negativního až záporného významu, tak udělám úpravu na kladnou energii.

Komplimenty čas od času dostáváme všichni, než se dostanu k jejich dávání a dostávání, mám jednu otázku. Jaký nejzajímavější, řekněme nejpřekvapivější až mírně šokující kompliment, jste naposledy v nedávné době dostali vy? Případně již v dávné době?

Mě jeden muž pochválil nehty, což se přiznám, mě naprosto dostalo. A chvíli jsem se údivem nezmohla na slovo. Já, velmi komunikativní tvor, který málokdy mlčí. Následně jsem poděkovala a utvrdila se v tom, že je to velmi originální člověk s energií, která je mi blízká.

Ten zajímavý kompliment jsem obdržela od dané osoby v době, kdy zrovna nebyla zcela v kondici a řešila výrazné a vleklé problémy. Bylo by tedy pochopitelné, že si nevšímá různých věcí, ale opak byl pravdou. Ta osoba projevila zájem o moji osobu a to velmi originálně pojatý.

Jsem zvyklá poznávat a mít kolem sebe nejrůznější typy lidí, zvláště díky svým pracovním činnostem, ale málokdy mě někdo skutečně překvapí, až příjemně zaskočí. Jsem zvyklá na slušné chování svého okolí, ale je pravda, že jako obchodnice jsem se setkala s různým přístupem lidí. Ne vždy mi vychází vše dle mých představ, vím, jak život umí být občas drsný, a proto se snažím ke všemu přistupovat s pokorou, vděčností a slušností.

Fashion kompliment

Fashion kompliment

Fashion komplimenty

Jsem osoba drobné postavy s malou výškou. Ano, jsem štíhlá, jak mnozí z vás, kteří mě osobně znají, či mě sledují na sociálních sítích či mě někde viděli, ví. Mám se ráda, ale vím, že nikdy nikdo nebude ideální, ani já a o což se ani nesnažím, ale pracuji na sobě, vždy je totiž co zlepšovat.

Dostávám komplimenty nejen ke své postavě, ale i směrem k mému stylu odívání a konkrétním kouskům v outfitu. Mám moc ráda módu, zajímavé kousky pestrých střihů a výrazných barev, ale i já jsem občas unavená a nevidím důvod nevzít si tepláky a doladit k nim zbytek outfitu, ale někdy naopak oblékám tepláky i jako prvek radosti.

Nevím, jak to máte vy, ale já se oblékám zásadně sama pro sebe, oblečení je důležitá součást mého života. Mám moc ráda barvy a typicky ženské kousky oblečení jako jsou šaty a sukně a to už od doby svého dětství, neopustilo mě to ani v pubertě a v dospělosti už vůbec ne a ještě raději je nosím na sobě, vždy adekvátně k příležitosti, kam daný outfit složeny z určitých kousků oblečení vynáším.

Zajímají mě muži, ale přiznám se, když mi nějaký outfit či jeho část, konkrétní oblečení pochválí žena, těší mě to více, protože ženy na sebe všeobecně v různé míře žárlí a považují další ženy ve svém okolí za svoji konkurenci.

Jsem osoba, která ráda komplimenty také rozdává. Jdu – li po ulici a vidím zajímavě oděnou ženu, nemám problém ji pochválit daný kousek, je na ní většinou znát, že ji to potěšilo, zlepšila jsem jí den. A víte co? Tento počin obvykle zlepší den i mě, protože mám ze sebe dobrý pocit, řekla jsem svůj názor a udělala někomu radost.

S komplimenty k cizím mužům jsem opatrná, protože si to mnohdy vysvětlují jako snahu o bližší komunikaci s nimi či hlubší zájem o jejich osobu a já kompliment dávám a vnímám jej pouze jako konstatování faktu.

Dostáváte a současně i dáváte komplimenty?

blog

blog

Přečíst si další zajímavé články můžete mimo jiné na našem blogu.

Zdroj fotografií: pixabay.com