Co je vlastně luxus? To je otázka, která když kdekoliv padne či ji někdo položí, lépe řečeno, u mnoha lidí vyvolá jasnou reakci a tak nějak všeobecně je odpověď na ni korespondující se světově známými oděvními značkami a jejich drahými produkty, drahými auty, dovolenými, nemovitostmi za nemalé peníze apod.

Co je vlastně luxus?

Pohled na luxus se různí

Luxus je zkrátka obvykle něco nedosažitelného pro většinu lidí, či obtížně dosažitelné. Může to být i pobyt v nějakém hotelu, kde se platí velká finanční částka za ubytování, restaurace, která je nekonvenční nejen interiérem, ale i nabídkou pokrmů apod.

Když se pohled lidí na luxus rozebírá s konkrétními lidmi, je patrné, že mají všeobecný pohled, ale i vlastní a ten se odvíjí od jejich aktuální situace, případně věku. Luxus totiž nemusí znamenat jen synonymum pro drahé výrobky a služby, ale i možnosti.

Pro někoho, kdo má drahé výrobky v nejrůznějších kategoriích, a to od lyží až po televizi apod., může luxus znamenat moci například jít někam bez bodyguardů, což je případ např. dětí některých slavných a bohatých lidí, když jsou v období puberty.

Pro dospělé lidi může znamenat luxus udělat si volno od práce kdykoliv chtějí, protože pokud pracují například v nějaké továrně, není to zcela možné.

Co je vlastně luxus?

Luxus je vnímán různě dle věku daného člověka

Když je člověk velmi mladý má mnoho snů a pokud má odvahu, obvykle vyrazí na cestu ke svým cílům a splněním snů, která může být i tak trnitá, že to vzdá a potom je nešťastný. Je obrovské štěstí mít kolem sebe lidi, kteří vás mají rádi, podpoří vás, fandí vám, ale případně mají zkušenost a rádi se o ni podělí.

Někteří lidé v mladém věku vnímají jako luxus něco, čeho později dosáhnou, získají to a po tom jako luxus vnímají něco jiného a věnují energii na získání toho. Stává se, že například muži jsou velmi cílevědomí a jdou za svým cílem, až jej dosáhnou, jdou za další, ale tzv. hlava, ne hlava a nevěnují pozornost svým blízkým a ti se od nich odvrací, oni jsou unavení a nemají na ně čas ani energii. Proto je fajn, že se dnes často zmiňuje, že člověk by měl mít v rovnováze všechny sféry svého života.

Někdy cíl, získání luxusu nepřinese člověku štěstí. Mnoho z nás zná heslo, že Líp se brečí v Mercedesu, jak v autobusu, ale….já dodávám, že nejlepší je nebrečet vůbec. Zásadní je být šťastný i sám se sebou.

Co je vlastně luxus?

Můj pohled na luxus

Jsem sice relativně mladá, ale měla jsem příležitost si různé věci vyzkoušet a zažít, jsem za to moc ráda. Pomohlo mi to utvořit si skutečné, smysl dávající hodnoty a vstoupit na cestu zdravé sebelásky. Říkám úmyslně cestu, protože je to cesta na celý život.

Myslím, že skutečný luxus je šťastný život a odvaha jej naplno žít. Podívejte se, kolik lidí si na něco neustále stěžuje a nikdy to nezmění, pak jsou tací, často podnikatelé, kteří ví, co je to příkoří a těžké situace, ale co udělají, bojují a obvykle vyhrají. Víte proč? Nevzdávají se, jdou a alespoň zkusí zabojovat. Nejsou to sluníčkáři, kteří neví, že to může dopadnout jinak, než chtějí, ale ví, že to dobře nedopadne, pokud to nezkusí a věří, že to dopadne dobře a snaží se obklopovat podobně smýšlejícími a konajícími lidmi, protože se násobí šance v pohodový život.

Ideální je, když si člověk stanoví své sny, vykročí na jejich cestu ke splnění a posouvá se vpřed. Šťastný člověk šíří radost a dělá šťastné ostatní lidi.

Ještě k tomu luxusu, pro některé lidi se luxus zdá téměř cokoliv, jen protože se to všeobecně jeví jako drahá služba či produkt, ale už neví, že je lze získat levněji, například počkat si na období, kdy je lze sehnat levněji či je koupit na jiném místě. Vše je zcela transparentní, například srovnávače cen jsou důkazem o tomto tvrzení.

Položili jste si někdy otázku, co je vlastně luxus? Jaký je význam slova luxus pro vás?

Zdroj fotografií: pixabay.com