6 tipů Jak mít pro své blízké vždy dárek, k narozeninám apod.?

To je otázka, na kterou lidé často hledají odpověď. Myslím, že hlavně ženy, když hledají dárky pro své partnery, manžely, tatínky, bratry, dědečky, bratrance, strýce atd., protože pánové jsou obvykle velmi praktičtí a řeknou, že nic nepotřebují. Co potřebují, to si koupí nebo už mají. A když jim žena chce udělat radost, není to snadné.

Nutno dodat, že pánové si s dárky pro své partnerky také často lámou hlavu, protože jim ženský svět plný mnoha různých věcí přijde nepřehledný a neví, čím by dámě udělali radost a chtějí se jí trefit do vkusu, což se jim třeba už několikrát nepodařilo, tak se obávají dalšího zklamání a tak požádají o radost například prodavačku.

Pokud je to žena bez přehledu, případně i bez vkusu a dá radu takovou, že zmíní dárek, který by se líbil jí a navíc má úplně jiný vkus než žena, kterou chceme muž obdarovat, není to ideální situace, mírně řečeno.

Věnujte pozornost svým blízkým a dárek pro ně vyberete snadněji

Věnujte pozornost svým blízkým a dárek pro ně vyberete snadněji

Jak vybrat správný dárek pro naše blízké

Následující tipy jsou vhodné pro výběr dárku k narozeninám, svátku, výročí i Vánocům a dalším příležitostem.

Tip číslo 1

Tento tip volím už v posledních letech já, zeptat se jich na přímo, co by si přáli.

Tip číslo 2

Když se nám něco líbí během roku a tušíme, že by to našim blízkým mohlo udělat radost a ideálně je – li to blízko časově události, kdy chceme někoho obdarovat, zakupme to rovnou.

Tip číslo 3

Mluvit s nimi během roku a poslouchat o čem se zmíní, že by je potěšilo a líbilo se jim, poznačit si to a potom jim to koupit, budou s největší pravděpodobností velmi překvapení, protože zapomenou, že si to přáli. V tomto bodě je ještě důležitá poznámka – je vhodné sledovat, zda už si danou věc nekoupili a případně je od tohoto nákupu odradit, nepotřebují – li to akutně.

Tip číslo 4

Zeptat se jejich blízkých, kteří s nimi tráví hodně času. Možná se totiž dozvíte, že odpověď znají, nebo vymysleli nějaký dárek, typ překvapení a budou rádi, když jim na to přidáte finance a bude z toho společný dárek.

Tip číslo 5

Peníze. Tento dárek lidé obvykle ocení bez ohledu na svůj věk. Připravte se ale na větu od těch slušných, že jste si nemuseli dělat škodu, nebo že je to hodně, je to jejich způsob, jak vyjádřit vděčnost a radost.

U tohoto dárku

Tip číslo 6

Zeptat se podobného typu osoby, kterou chcete obdarovat. Není to ideální rada, ale může pomoct a je asi vhodnější spíše v případě, že chcete obdarovat novou kolegyni v práci apod. Podobné typy lidí mohou mít podobné záliby a ty mohou být odlišné od vašeho povědomí. A k zálibám lidí se váží různé potřeby věcí, služeb apod.

 

A závěrem? Líbí se mi hláška jednoho mého blízkého člověka, který říká, že člověk by měl dávat dárky v adekvátní výši vzhledem ke svým příjmům. Já bych ještě dodala také adekvátně vztahu s osobou, kterou chceme obdarovat. Darování dárků je ale rovněž o použití pocitů.

Další zásadní věcí, nejen pro mě, ale i lidi okolo mě, blízké či vzdálenější je obal dárku, někdy má stejnou emoční hodnotu, jako samotný dárek, a také záleží na způsobu obdarování. Způsob obdarování by měl mít také nějakou úroveň.

A nejdůležitější rada? Jak mít pro své blízké vždy dárek k narozeninám apod.? Nedarujte jim to, co chcete vy sami. I s tím jsem se už setkala, ne v roli obdarovaného, ale pozorovatele, proto to zmiňuji.

Pomohl vám článek, sdílejte jej dále například na sociální síti Facebook a označte nás. Budeme rádi, když tyto tipy a doporučení pomohou dalším lidem.

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE.

Zdroj grafiky: pixabay.com